Laserskjæring

Laserskjæring er en kraftfull, rask og nøyaktig skjæreteknikk med lite behov for etterarbeid på ferdige emner. IMS Laser leverer nøyaktig laserskjæring i Norge for stål, syrefast og aluminium i små og store format.

Korte fakta om IMS Laser
  • Norges kraftigste laserskjærer for syrefast og stål opp til 25 mm
  • CNC-styrte høy kapasitets maskiner gir effektiv produksjon av kvalitetsprodukter
  • Produksjon og laserskjæring i Norge – ingen outsourcing
  • Topp moderne software-pakke sikrer maksimal utnyttelse av plateformatene
  • Norges største laserbord på 6x2meter

Vår maskinpark

LVD Phoenix 10kW Fiberlaser – Norges kraftigste!

Vi kan stolt presentere vår nyeste og hittils største investering, LVD Phoenix 10kW fiberlaser.

Den er utstyrt med en IPG fiber laser på 10kW som har automatisk punktfokusering og diameterjustering for å enklere kunne skjære i mange ulike tykkelser og gi et perfekt kutt.
Fiberen kan skjære i jernholdige materialer, som sort-stål, duplex og rustfritt, samt ikke-jernholdige materialer som aluminium, kobber og messing. Laseren er utstyrt med helautomatisk linseskift beregnet utifra hva slags materiale og tykkelse som skal skjæres.
Et fullintegrert Siemens CNC control og drive system sørger for maksimal unyttelse og presisjon. Phoenix er Norges største laser og takler plateformat helt opptil 6×2meter!

Maskinen vil bli oppgradert iløpet av 2022 med en høytlager-løsning som vil gjøre den enda mer egnet for større volumoppdrag.

Maksimale tykkelser
Stål: 25 mm
Rustfritt plasma cut: 30 mm
Rustfritt vanlig cut: 25 mm
Aluminium: 25 mm
Kobber: 12mm
Messing: 15mm

Bystronic Bystar / Bycell / Bytrans 4020-6kW plate-laser med høytlager

Bystronic Bystar er utstyrt med cut kontroll, Cross Jet, munn-stykke rengjøring, laserøye, kapasitive høyde-sensorer og en 6KW laser. Dette er en av Norges kraftigste Co2-lasere.
Maskinen har integrert Bycell høytlager, med 47 kassetter og maks kapasitet på 235 tonn, og en Bytrans for automatisk av- og pålessing av materialer fra høytlager. Dette gjør maskinene velegnet til døgnkontinuerlig produksjon. Maks plateformat er 4×2

Maksimale tykkelser
Stål: 25 mm
Rustfritt plasma cut: 25 mm
Rustfritt vanlig cut: 20 mm
Aluminium: 10 mmPrototyp og små serier

Laserskjæring egner seg til prototyper og nullserier grunnet korte omstillingstider og fleksibel teknologi. Teknologien og automatikken bak maskinparken til IMS gjør den også aktuell ved store serier. Vi leverer alt fra små deler for møbelindustrien til store syrefaste flenser for offshoreindustrien.
Laserparken til IMS er moderne og har stor kapasitet. Maskinparken har mulighet for ubemannet produksjon noe som er med på å gjøre oss svært konkurransedyktig på pris og leveringstid. På grunn av store leveranser til egne produkter vil våre kunder nyte godt av gode innkjøpspriser. Vi har til en hver tid over 500 tonn stål tilgjengelig i våre lagre. Du som kunde vil nyte godt av stordriften gjennom bredt utvalg, kort leveringstid og gunstige priser.

Laserskjæring i Norge

Vi satser på norsk produksjon og har all laserskjæring i Norge. Våre maskiner kan håndtere store serier døgnkontinuerlig.
Våre laserskjærere skjærer 20 mm stålplater opp til 8×3 meter plateformat. Rustfritt og syrefast 25mm utføres med plasma kutting og rustfritt og syrefast 20 mm utføres med vanlig kutting, aluminium opp til 15 mm. Kombinasjonen av moderne maskinpark og stor kapasitet gjør IMS laser i stand til å levere komplekse konturer med riktig kvalitet, innenfor avtalt tid og til konkurransedyktige betingelser.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud