Verdens største iskrem

Verdens største krone-is

Verdens største Krone-is ble til i ei form spesiallagd hos IMS laser. Først ble elementene skåret ut i stålplater ved hjelp av nøyaktig laserskjæring, så ble platene bearbeidet videre i CNC-styrt kantpresse. Til slutt ble de formet til koniske elementer før formen ble montert og transportert til Hennig-Olsen iskremfabrikk i Kristiansand.

– Som en hyllest til folkets klassiker gjennom årtiene, bestemte vi oss for å lage verdens største Krone-is, forteller administrerende direktør Paal Hennig-Olsen.

Hennig Olsen guiness rekordGjeldende verdensrekord ble satt i Italia i 2011 med en 2,81 meter høy kuleis. Den internasjonale kategorien det konkurreres i heter ”Tallest ice cream cone”(verdens største krone-is).

Glenn Pollard, offisiell representant for Guinnes Records målte isen, og resultatet av nøyaktig måling viste at Hennig-Olsen Krone-is målte hele 3,08 meter – Med andre ord ny offisiell verdensrekord.

 

En rekke spesialinnretninger ble bygd for å få produsert iskremen. Iskremen veier nær innpå ett tonn. Den besto av 1080 liter iskrem, i tillegg til 60 liter sjokolade, 40 liter nyrørt jordbærsyltetøy og 110 kilo kjeks. Kjeksen ble bakt i ei form produsert av IMS laser – Norges ledende leverandører for laserskjæring av stål i store og små formater.

Se filmen fra laserskjæring og produksjon av støpeform til isservering på havna i Kristiansand:

Klokken 12 den 26. juli 2015 ble kjempeiskremen transportert luftveien fra iskremfabrikken til bryggeområdet i Kristiansand, hengende under et helikopter. Vel landet, ble iskremen servert til publikum i forbindelse med The Tall Ships Races i Kristiansand – årets største kulturfest på Sørlandet.
– Dette er fantastisk morsomt, og er sommerens is-begivenhet for alle oss som er glade i Krone-is! Vi måtte gjøre stas på Krone-isen som har vært en ordentlig klassiker i vårt sortiment i mange tiår, sier Hennig-Olsen.